TV

Kabel-TV - det självklara valet

Kabel-TV erbjuder många fördelar jämfört med andra lösningar, såsom egen antenn för marknätet, parabol eller IP-TV. En av de största fördelarna med kabel-TV är användarvänligheten. Signalen finns i samtliga tv-uttag i bostaden. För att ta emot den signalen behövs bara en vanlig TV-apparat och de flesta apparaterna som säljs idag är dessutom utrustade med en inbyggd digital mottagare. Vår Kabel-TV levereras i form av en RF-signal (vanlig antennsignal) och inte som en IP-ström, vilket gör att det krävs inga IP-boxar som är uppkopplade mot bredbandet och "stjäl" en del av bredbandskapaciteten.  I dagsläget består basutbudet av populära kanaler för underhållning, nyheter, sport, barn, musik, dokumentär med flera.

 

Analog TV

För att se analoga TV-kanaler krävs varken box eller kort.

Digital-TV

Digital-TV erbjuder tittarna möjlighet att utnyttja de platta TV-apparaternas fulla kapacitet. För att kunna se digital-TV krävs att TV-apparaten är förberedd med tuner för DVB-C vilket de flesta TV-apparater är idag. För att se de digitala kanalerna behövs en CA-modul (kort) som hämtas hos TV-Net.

För HD-kanaler måste apparaten ha inbyggd MPEG4-dekoder. (Enligt indikeringar från programbolagen ska CA-modulens uttag vara enligt standard CI+. Detta är i dagsläget inte fastställt). Om ni funderar på att köpa en ny TV som klarar TV-NET's digitala sändningar inklusive HD, är det viktigt att TV-apparaten är förberedd med följande:

  • DVB-C
  • Uttag för CA-modul
  • MPEG4
  • CI+